-----------------------------------
Bivanus
10 Aug 2023 19:14

Teleskop Expert AZT6
-----------------------------------
Am ochit de mult aceasta montura , dar am vrut sa o iau cu bratul echilibrat LHalter care permite contrabalansarea tubului cu o greutate. Din pacate batranul maestru Li , specialstul in forjat aluminiul si dat gauri in nano-tuburi, a bagat mana in nano-tubu gresit si de fro 6-9 luni piesa nu mai era disponibila piesa.Vineri 4 August insa...ce sa vezi , miracol ! Au aparut in stoc ! Pac comanda , tac-pac plata ...taca-paca mail de la nemti ca e o eroare si apare ca o boare dar sufletelul ne doare ca in stoc e zero bare...poate mai incolo dupa 20+ Septembrie...A treia amanare fiind am zis ia bagati voi in schimb pe fratele mai trist numit LBracket ca viata e scurta , vara trece si iar nu m-am uitat la planetele dupa pohta inimii !
Asa ca le-au trimis , si le-am primit si le-am imbunatatit nitzel dupa cum urmeaza:
* luat de la EQ6R extensia barei de contragreutati si insurubat-o in urechea monturii ( filetul este identic)
* luat din cutia cu maimute una grutate tip Vixen 1.8kg
* scos de la secret 2 cleme cu dublu surub , una pe montura sa tina bracketul si una pe braket sa tina tubul 
A iesit ce vedeti in poze , am scos deja agregatul la Jupiter & Saturn ocazie cu care am testat si ocularul Lacerta UWAN 4mm luat de la colegul AdrianBot. Montura se misca foarte bine echilibrata , este fina ca untul si pe Alt si pe Azimut , nu am simtit lipsa slow-motion , poti face incredibil de slow direct din manuta , clar nu ma voi putea abtine sa nu incerc si o filmare la planetute.
Momentan testat doar cu 72ED , o sa pun si telescopul de 102 dupa ce termin de zugravit     :|