-----------------------------------
KOLS
18 Aug 2023 12:03

Salutare!
-----------------------------------
Salut!

Sunt incepator in ale astronomiei vizuale. Am achizitionat primul telescop acum aproximativ 4 luni (un Dob de 8&#8221; impreuna cu un EP Explore Scientific LER 6mm) si un binoclu cu un an inainte de asta (un Nikon Action Extreme 10x50).
Intotdeauna am fost fascinat de astronomie. De mic am privit cerul instelat si m-am straduit sa inteleg ce se intampla acolo, &#8220;sus&#8221;. 

Usor, usor, am inceput sa citesc una-alta despre astronomie si fizica, sa observ si sa inteleg lucrurile din jurul meu&#8230;pana cand ma lasa memoria si trebuia sa le observ si inteleg din nou :lol: !
Momentan, fiind la inceput, activitatea mea consta in a cauta DSO-uri timp de 40 de minute , a intra pe CloudyNights sa citesc daca si altii vad la fel de &#8220;prost&#8221; ca si mine obiectul respectiv, pentru ca mai apoi sa ma intorc la luna, planete, si/sau star hopping cu binoclul/scope-ul. 
Sunt inca in perioada lunii de miere cu Saturn, pentru ca trezeste ceva in mine de fiecare data cand indrept telescopul in directia sa.

Pe forum imi propun sa citesc despre evenimente astronomice, despre gear, tips and tricks, poate poate sa mai cer un sfat din cand in cand si sa rasfoiesc sectiunea de Bazar. 
Cu alte cuvinte sa explorez putin si comunitatea de astro din Ro!

Multumesc pentru accept-ul pe forum! :D 

Cer senin!