-----------------------------------
Mig71
20 Aug 2023 10:48


-----------------------------------
Salut,
Ieri am facut o mica drumetie si am avut cu mine binoclul Nikon 8×25  pe care l-am folosit doar pentru observatii de zi la distante relativ mici(2-3 km) deoarece atmosfera nu era prea transparenta.
Partile mecanice ( rotita focus, balamalele , reglarea dioptriei) sunt excelente. Culorile sunt corecte si nu prezinta aberatii cromatice.
Remarca lui Sorini legata de efectul de hublou este  adevarata , am incercat inclusiv sa pliez capisoanele de cauciuc de la oculare ca sa apropii mai mult ochii de lentile si nu ajuta.
In jurul imaginii , foarte clare de altfel, este o mare suprafata neagra.Pe mine personal nu ma deranjeaza.
La binoclul Lacerta Smart 10x50 imaginea peisajului ocupa mai mult din ceea ce vezi.
Varianta Nikon 8×25 are camp vizual 6 grade iar cea 10x 25 are 5 grade  asa incat banuiesc ca la Sorini efectul este mai mare.
Binoclul are multe calitati: portabilitate, imagine pe timp de zi aproape ca un 10×50 si rezistenta( cateva drumetii a trecut prin mainile tuturor prietenilor si copiilor care ma insoteau si arata ca nou).Asta m-a si facut sa pastrez binoclul. 
Gelu