-----------------------------------
FlorinT
24 Aug 2023 20:45


-----------------------------------
@zoth
Multumesc, esti un domn!

Iarta-mi aciditatea dar din ce ai scris reiese clar faptul ca ai pretentii de binoclu de zeci de mii de lei, fara nici o exagerare.
Imi pare rau daca asta am lasat impresia. Nu. Este doar vorba de lipsa mea de experienta si raportandu-ma la ce am citit (si poate inca nu am inteles corect) am zis sa suflu si in iaurt, decat sa ma frig. Nu stiu ce anume ar trebui sa pretind si ce sa ingadui la acest model, asa ca am insirat ce am gasit din perspectiva mea limitata ca nu ar fi probabil OK. Inclusiv raportandu-ma la criteriile citite pe forum, ca nu am alta sursa in acest sens.

 Vignetare, zona de neclar din marginea campului...etc sunt absolut normale Eu citisem ca nu sunt, dar probabil era vorba de modelele mai profesionale. Si indoit fiind, doar ceream confirmari sau, dimpotriva infirmarile de rigoare.
 e clar ca nu ai mai pus mana pe nici un binoclu, Chiar am specificat singur asta. E si motivul pentru care citesc si postez aici. Am nevoie de sfatul tau si al altora de aici care se pricep. Eu spun aici ce imi pare circumspect, voi ma linistiti acolo unde m-am alarmat fals ori imi confirmati ce este corect vizavi de ce tind eu sa cred.
 chestiile cu "sigilii" nu au nici o treaba, la acest model nu se fac reglaje de colimare din locurile de care pomenesti tu Deci gaurica aia nu reprezinta o problema. Multumesc pentru lamurire.
 jocul la rotita de clar de  pe tubul drept am spus din start ca exista la seria Explorer. La acest binoclu era foarte accentuat acel joc. Am cerut un altul si chiar acum am pentru el clip cu acel joc, mult mai rezonabil decat la primul incercat.

 Doua firicele de praf??? Eu am vazut fir mic de par (mai corect o scama mica) in Conquest care era acolo din fabrică! Sa nu exageram... 
Chiar nu privesc din aceasta perspectiva problema, am specificat aceasta ca pe o potentiala urma de umblat in interior. Poti reciti daca nu ma crezi.

Ca sa fii linistit poti da retur si sa iei altceva tocmai ca nefiind linistit am cerut un altul. (poate in urma acestei postari m-as mai fi linistit. Maine poate ajunge (foarte promta implicarea persoanei cu care am comunicat pana acum la magazinul online). Si nu altceva, acelasi model. Asa ca, daca optic nu sta mai bine decat primul il voi pastra si retrimite ce imi va parea mai deficitar din cele doua testate. Faptul ca e bine sa nu te grabesti si ca trebuie sa fiu atent cand cumpar, pentru ca sunt multe cu probleme si mai bine cer altul, sunt sfaturile voastre vizavi de acest model care desi este bine echipat hardware, gasesti printre ele multe exemplare cu probleme la calitatea ansamblarii.  Am incredere in sugestiile si experienta voastra, chiar daca e posibil ca unii sa aiba si un interes comercial pe aici, imi pot da seama ca subiectivismul e cam greu sa fie sustinut la comun aici printre atatia cunoscatori. Din pacate e mai greu sa asimilez eu corect toate informatiile oferite de voi aici poate in anumite contexte.

 dar te rog sa revii pe urma cu o concluzie, sa ne spui ce ai gasit mai bun in acesti bani.  Sigur ca voi veni u feedback-ul meu asa novice cum este. Dar modelul ramane, mai ales ca juniorul se arata multumit de versiune la o prima vedere (ieri a fost sarbatorirea si a putut doar sa preguste din cadoul primit,). Eram in dubii daca era mai potrivit pentru el varianta 8x45. Dar si el aproba oportunitatea de a se apleca si spre astro' asa ca am cerut acelasi model (Explorer 10x50)

Scuze pt tonalitate dar e bine sa nu visam, un suma specificata de tine, NU este NIMIC mai bun, scurt. Chiar cred ce zici. Cat despre aciditate, sau tonalitate, inteleg ca e mult mai greu sa intelegem corect intentiile sau nuantele partenerului de conversatie. Sper macar ca acum intelegi ca nu din pretentii absurde am facut lista aceea. Doar nu stiu daca sunt OK cu ce am insirat acolo, si cel mai mult, imi era teama sa nu fi fost umblat in el (vreun exemplar reconditionat).

Apropo de temeri, cutia cutia binoclului nu este sigilata nici macar cu bulina clasica de scotch. Am inteles de la vanzatorul online ca, sunt aduse la magazin in baxuri de cate 10 buc, dar individual cutiile vin nesigilate. Sincer nici asta nu imi pare firesc.
Concluzia: Iti multumesc pentru postarea asta, asa acida sau mai tonica mi-a fost de mult folos. ;):)

In curand plec intr-o vacanta, nu stiu ce restrictii sunt pentru postarea foto si video ca atasamente. Probabil este specificat undeva. Daca am timp sa ma ocup o sa pun si pozele.

Inima cea buna la toti!