-----------------------------------
CristiB
25 Aug 2023 10:44


-----------------------------------
Cristian nu are rost sa ne suparam ca la gradinita, sa ne luam jucariile si sa plecam.
Eu am raspuns la intrebare, raspunsul e in postarea mea de mai sus, ai doar un pic de rabdare si o sa vezi ca o sa fie bine.
Si in privinta aspectului cu talanga ai dreptate, normal ca e o exagerare, insa am vrut doar sa scot in evidenta faptul ca pentru mine personal un binoclul ce are jocuri intre componente, acolo unde nu ar trebui sa existe de fapt nici unul,  nu e binoclu! Poate ca are forma de binoclu, dar atat timp cat nu asigura un focus bun din cauza acelor miscari ce nu ar trebui sa fie...si-a pierdut orice drept de a se numi binoclu.
Cat despre cele scumpe si cele ieftine, da-mi voie sa spun prieteneste ca de data asta exagerarea se afla la tine. 
Apropo de primele binocluri, sau mai bine zis jumatate din el, adica o luneta, aseara am vazut un documentar ce prezenta istoria instrumentelor optice de la descoperirea lor pana la ultimul trimis acum in cosmos.
In mod surprinzator pentru mine primul instrument, sau mai bine zis principiul care a stat la construirea primului instrument pentru observatii a fost descoperit din intamplare de doua domnisoare ce se jucau cu diferite lentile in magazinul unui producator de ochelari.