-----------------------------------
Catalin Fus
01 Mar 2008 13:03

...
-----------------------------------
Nu stiu de ce lumea are impresia ca trebuie sa coste cu zecile de mii de euro un instrument bun, chiar apocromat vorbind. Daca ma intrebi pe mine, e vorba de informare, cunoastere si alegere. Ma uit si eu aici pe forum, la fel ca tine, si ma iau cu mainile de par cind vad pe ce timpenii arunca lumea banii, aia putini pe care ii au. Putem vorbi aici mult si bine eu doar tin sa iti amintesc ceva....tii minte telescopul meu de 13.1'' (332mm) care il vindeam cu vreo 3200 roni la vremea lui? Chiar tu ai spus ca e un telescop serios si ca in sfirsit e vb de ceva mai mult decit ceea ce vezi pe piata normala...etc...Nu vreau sa iti spun ce discutii am avut si exista persoane pe forum care l-au refuzat si au luat de aprox aceeasi bani o chinezarie de 10'' dupa care au spus pe forum ca nu e ceea ce se astepta si ca e muuult prea greu si nu le place cum se vede.......mi-au trintit-o 'l-ai facut tu???', 'aaaaaaaaa, nu e de firma, e nasol!!' si uite la ce concluzii au ajuns singuri desi am fost cit se poate de sincer si le-am spus ca majoritatea lucrurilor adevarat bune sint in proportie de 80% SELF MADE (vb de amatori!!).....asa si cu refractoarele....poti sa gasesti sa cumperi un obiectiv un tub si un focuser si sa ai un refractor excelent la jumate de pret, cu putina munca si creier....e valabil si ptr reflectoare si tot asa.

In fine, hai ca ne indepartam de la subiect....pe scurt, e lipsa de vointa si de educatie in astronomie la nivel de constructia sistemelor, mod de functionare, variante posibile ...etc...
Lumea se multumeste cu putin...asta e ceea ce vedem in jur...in orice domeniu!!

Nu e aroganta din partea mea, e adevarul tinind cont de acesti ani petrecuti in comuniatatea astronomica.

Cu respect si oricind cu un sfat ptr cei interesati de ATM la refractoare si reflectoare,
Catalin