-----------------------------------
Bivanus
26 Aug 2023 22:33


-----------------------------------
În seara asta am reu&#537;it în sfâr&#537;it să pun APO de 102 mm pe AZT6. &#536;i mai bine, nu am fost singur, am fost cu so&#539;ia mea &#537;i cu cel mai bun prieten al meu &#537;i am avut un mini star party sau mai degrabă planet party cu Saturn &#537;i Luna arătându-se in toata splendoarea.

Sotia a mai avut ocazia să se uite prin telescoapele mele, a&#537;a că pentru ea a fost o impresie &#8222;mai bună decât data trecută&#8221;, totu&#537;i este prima dată când prietenul meu se uită înspre cer printr-un telescop . Nu e un om care sa laude cu multe cuvinte, dar zâmbetul &#537;i sclipirea ochilor au spus destul. Desi nu a avut egatura cu lumea astro , se ocupa de fotografie de numai cateva decenii si a facut cateva poze si la Luna , privelistea de aproape a craterelor i-au dat insa o noua dimensiune , posibil sa mai fi virusat pe cineva  :D

Din partea mea, principalul comentariu este că de obicei spun &#8222;Divizia Casini vizibilă&#8221;, înseamnănd că pot vedea o linie ca de de tus foarte fină - ei bine, în seara asta, cu 102mm &#537;i ocular 4mm UWAN linia a fost trasata apasat, am văzut-o to&#539;i trei.