-----------------------------------
Daniel Simion
27 Aug 2023 08:12


-----------------------------------
Salut! Am vazut si eu pozele cu defectele semnalate de tine si, in caz ca nu esti suficient de linistit, am sa iti spun ca eu am avut un Nikon Astroluxe 10x70 (7500 de lei) care avea un mic defect in materialul cu care erau acoperite tuburile optice, acea imitatie de piele. Cristian Kata ti-a explicat perfect ce este cu acea gaura de surub, nu iti face griji. Sistemul acela de prindere a prismelor este copiat de la Fujifilm(din ce stiu eu), iar in poza de mai jos se observa si la binoclul meu(Fuji 10x50 FMTR-SX) aceeasi gaura. Defectele minore pe care le-ai observat tu, adica acel lipici pus in exces sau mici zgarieturi, vor aparea si la alte binocluri de la firme cu pretentii. Ca sa primesti un binoclu fara nici cel mai mic defect estetic trebuie sa platesti peste 1000 de euro. Jocul acela in inelul de reglat dioptria este prezent in toate binoclurile Lacerta Explorer si nu este nicio problema. Daca binoclul tau este colimat, nu iti oboseste ochii si nu are zgarieturi pe optica, nu iti bate capul cu acele lucruri minore. La pretul pe care il dai pe acel Lacerta nu ai ce sa cumperi ceva mai bun. Nikon Action Ex 10x50 este mai bine construit, cu mult mai multa grija la aspecte de genul celor semnalate de tine, dar pe partea de optica, din ce imi aduc aminte, nu este la fel de bun ca Lacerta iar pretul este dublu.