-----------------------------------
Dbird
27 Aug 2023 22:17


-----------------------------------
Nu inteleg cum plecand de la un Lacerta de 500 de lei, dupa 6 pagini de dispute ciudate am ajuns in plin razboi Svarovsky - Zeiss! Caci banuiesc ca nici unii dintre noi nu sunt reprezentatii, dealeri, imputerniciti ale respectivelor firme   :D ... si chiar daca ar fi ... aici nu sunt sanse sa se distribuie multe exemplare scumpe ... noi in general ne multumim cu ce ne permitem ... imi place mereu sa spun ca valoarea binoclului este rezultatul multiplicarii calitatilor lui cu valoarea pasiunii noastre (sau cum ziceau vechii samurai japonezi "sabia nu are valoare in sine, ea este doar o prelungire a spiritului")... asa un binoclu de 600 de lei devine la fel de valoros ca unul de 4000 lei :) si ne bucuram cand ne putem uita prin el... si ne bucuram de spectacolul pe care il ofera seara de seara pe cerul instelat ... Ia incercati sa priviti prin Swaro , CZ, si restul de binocluri pe care le aveti fiecare... si incercati sa intelegeti frumusetea cerului, si o pace linistitoare va intra in mod sigur in sufletele voastre ... si sunt curios daca atunci veti mai avea chef sa va ciondaniti aiurea pe secii termeni tehnici, pe valori financiare, pe tehnologii ... cu cat simtiti ca aveti chef de dispute ... motivati-va singuri ... oare eu cu sculele pe care le am (mai scumpe sau nu) am vazut macar cat a vazut Galilei cu acel simplist si ultra super depasit intrument optic ? (Mircea ma scuzi ca il dau exemplu ... dar e mai cuonoscut :) ). Sa nu uitam ca suntem un site de astronomie nu de producatori/designeri de binocluri.
Hai sa incheiem aceasta disputa aici... hai sa ne uitam fiecare ... la cer !
Suflet si Cer curat!