-----------------------------------
saiph
01 Sep 2023 11:10


-----------------------------------
Din seria "mai rarut, ca-i mai dragut", sau "hai ca am mai iesit si eu, din an in pasti" :lol: continuam cu cateva prospaturi de ...luna trecuta :D 
Mai exact de S'anta Marie, cum se zice, ca de obicei in ultimii ani, a fost un seeing deosebit de bun, asa ca am profitat de ocazie - de data asta am incarcat bateria laptopului..... - si au rezultat aceste imagini la Saturn si Jupiter.

Am tras cu camera ASI462 prin C6, ajutat de un Barlow 2x si ADC-ul homemade, toate pe monturica EQ3-2. Le-am trecut, ca de obicei, prin PIPP, Registax6 si PS CS5. Se vede, in special la Jupiter, ca a variat nitel seeingul in partea a doua a sesiunii.
Sunt cate doua poze pt fiecare planeta, pt ca am vrut sa vad daca sunt diferente la inceputul si la sfarsitul fiecarei serii de imagini. Pt Jupiter am tras 11 clipuri de ~2min, iar pt Saturn 8 clipuri - cu diferenta ca la Saturn mi-am permis sa folosesc stivele partiale ca sa imbunatatesc stiva finala, neavand asa multe detalii vizibile ca si Jupiter la focala asta.