-----------------------------------
Mosu'
02 Mar 2008 11:52

Emotia stelara
-----------------------------------
Corect dl. Dragan! Dar partial.(ca doar nu era sa va dau total dreptate!!!!)
Uitati ca elevii, cei dintre care am facut si noi parte, sunt mai receptivi la varste mai mici. Solutia e din pacate la mana... parintilor, care trebuie sa sustina adaugirea de stiinte la cei mici. Si noi, profesorii , putem(unii!) sa facem sa se intample asta. La mine s-a intamplat, se vede treaba ca si la Barlad, Roman, Iasi, Suceava, Botosani, Timisoara, Cluj, Valcea, Constanta si multe altele. De ce sa nu folosim asta ? 
De ex, ca sugestie pentru cei interesati: pentru a rezolva problema aducerii ciclului primar la observatii noaptea, se aranjeaza cu invatatorul o sedinta cu parintii la care vin si copiii. Si unii stau la sedinta si altii la observatii! Deficienta e ca-ti trebuie ajutoare din cauza stilului de lucru al prichindeilor, care nu pot sta locului daca nu le dai ceva de facut. Si sa vada intr-adevar ceva spectaculos. Pe zi au mers foarte bine observarea petelor solare combinate cu Celestia pt zoom pe soare.
Noi putem face o asociatie la nivel national, am aflat ca s-a mai incercat asa ceva daqr n-am auzit de nimic facut de ea. Eu incerc pe plan local si poate mergem national. Vezi fundatia stiintifica M Geoana, decretata(sic!) de interes national. Se poate si la astronomie!