-----------------------------------
Mosu'
02 Mar 2008 20:20

org.
-----------------------------------
Asa e , o organizatie locala dar cu ramificatii de tipul acestui forum, membri corespondenti. Am deja membrii fondatori si sunt in curs de perfectare a actelor, timpul e limitat(cum altfel) si ar mai fi si slujba. Cat despre instalarea cuiva la conducere, statutul e rege pentru NGO si fundatii. Colaborare da, fuziune nu. Si puterea sta in actiunile desfasurate nu in persoana conducatorului. Desi am niste exemple de ong mici locale care se tot unesc  national si , desi iese ceva, nu e ce trebuie. Oricum grupuri de interese isi vara coada si trebuie ceva conceput serios, cu o mana de oameni dedicati, care sa nu fie susceptibili la presiuni de orice fel.
La Iasi eu stiam de mic un observator, dar se vede treaba ca a putrezit... .Altii n-au nici atat(la caini ma refeream, desi ei probabil invata astronomie acolo! Si te intampina sa-ti spuna: Hau! Haule! Black Hole! Si ei invata de mici!
Pe mine m-a impresionat vizita la planetariul din Constanta, tot de mic... si nu ma mai lasa, iar rezultatele cele mai bune le-am avut la ciclul primar. Dar din cei atrasi  raman din ce in ce mai putini iar important e sa ramana cativa in fiecare an, si asa in gimnaziu si liceu poti atrage o grupa intreaga. Dupa varsta ingrata poate unii revin acasa, in astronomie.
Poate miscam ceva si pe aici, in Oltenia, eu am inceput si mai incerc cativa ani sa termin ce am inceput, dar trebuie sprijin real nu doar dat din gura.