-----------------------------------
dcata
15 Sep 2023 14:34

Salut
-----------------------------------
Salutare team,

Ma numesc Catalin. sunt de prin Bucuresti dar petrec timp atat pe la malul marii cat si prin oltenia , unde ma car si cu jucaria mea de telescop.

Sub indrumarea unui Admin al grupului "Astronomie de amatori" de pe facebook, am fost indrumat spre acest forum in ideea de a urmari produse si in special de a ma inspira si a putea sa achizitionez new items.

Detin de 1 luna de zile un "Newton SkyWatcher Star Discovery 2i 150/750 AZ GoTo WiFi"

Poate nu a fost cea mai fericita alegere dat fiind faptul ca nu m-am consultat cu nimeni inainte de aceasta decizie.  Dar momentan fiind si la inceput , macar sa ma obisnuiesc cu gasirea diferitelor POI folosindu-ma de visual.

Detin in prima faza un B2x , B3x .  + ocularele din pachet WA 10mm(75x) si 23 mm(32x)  cu visual 62 grade . Pe langa acestea mi-am mai luat inca un ocular "Ocular SkyWatcher Gold Line 6mm" 66 camp visual + filtru ND pt luna.

Just for fun si un adaptor foto pt telefon ca sa ma chinui sa arat la cunoscuti ceea ce vad prin ocular . Evident experienta visuala nu se compara cu o poza. visualul este mult mai wow.

Si in incheiere sa va adresez si o intrebare.  
 --- Mi-am mai cumparat un filtru ""Filtre colorate cromatice GSO - Filtru Albastru inchis Nr.38A"" care promite multe. 
Dar cand l-am folosit , jupiter, saturn , totul era inchis. totul era albastru inchis. 

In ce conditii este util un astfel de filtru? 

Multumesc!