-----------------------------------
Ovidiu M. 
02 Mar 2008 21:30


-----------------------------------
In seara asta fara luna intre 19:00 si 20:00 am trecut la observatii cu monstrul achro meu de 70mm... Adevarul este ca multe cu acest instrument nu prea se pot vedea pe un cer de ~3.5/4 mag. Insa, la 45X Orionul a fost frumos, nebulozitate alba acoperindu-mi cam....30% din campul ocularului; de asemenea cele 4 elemente ale trapezului le-am despartit usor. 

 Apoi, am zis hai sa incerc Andromeda. Luat una bucata binoclu Pentax 10x50 si am dibuit-o. Dar acum surprize, surprize cu lentila de 70mm pot spune ca nu am vazut in plus mai nimic fata de binoclu. Doar ca am vazut-o mai mare datorita magnificatiei, sa spunem un 10% peste abilitatea binolcului daca ar fi sa dau o estimare.

 Apoi am privit in premiera prin luneta double clouster-ul... Ce-i drept l-am mai vazut si inainte cu binoclul insa nu prea ma badeam eu cam ce ar fi :lol:  Frumos, cu urme de nebulozitate... Ce altceva am mai facut eu? :roll:  Asa....Marte, dar nu am vazut mare lucru, banuiesc ca erau ceva turbulente, iar in Pleiade am vazut stele de 10.00 mag.  

 Per total sunt multumit :wink: . Na...entuziasmul incepatorului 8) . Insa se prefigureaza rapid un reflector cu apertura mai mare deoarece banuiesc ca in afara de planete si cateva open clustere mare lucru nu o sa vad cu luneta din locatia mea urbana...