-----------------------------------
Mosu'
02 Mar 2008 21:58

Scoala engleza
-----------------------------------
Daca n-as fi fost prin scoli de toate nivelele din UK as spune altceva... Ca sistem si ei au probleme, dar ca si curricula, proiectata in nivel de intelegere al elevilor, sunt de partea dl Dragan: sunt peste media noastra. Nu ma refer la olimpici, se face mereu confuzia asta si se uita ca vrem sustinatori(la astronomie). Si la Oxford, Londra, Manchester sau Edinburgh am vazut acelasi lucru, si sincer sa fiu mi-a placut cand si niste pusti de 8-9 ani dar si niste adolescenti de 14-15 mi-au dat imagini corecte despre sistemul solar si stele, la un nivel nu prea ridicat dar care dovedea intelegerea fenomenelor!
Bineinteles, cercetarea se face in zone bine stabilite si nu aiurea, de aceea au si rezultate. Oricum , sa va spun o povestioara. Un amic, astronom cu doctorat, a avut o oferta sa se angajeze la observatorul din Edinburgh pe care l-am vizitat si eu in 2004. Slujba oferita era insa de contopist, si aveau nevoie de cineva cu doctorat pt asta!!! Pe langa hazul situatiei, daca nivelul angajatilor este acesta, poate de aceea au si rezultate... ca sa nu mai spun de bugetul imens pt astronomie, si de la stat dar mai ales de la firme private.