-----------------------------------
vlad00
19 Sep 2023 17:01

Salut! Eu sunt Vlad
-----------------------------------
Ma bucur sa va cunosc, si sa invat de la voi!

Sunt la inceput de drum cu astronomia, desi mereu mi-a placut sa privesc cerul. Mi-am cumparat un binoclu 10x50 ieftin,sh (bresser hunter) sa vad daca raman interesat incat sa imi doresc si imi cumpar un telescop, si da, pare ca sunt destul de interesat :)

Am in minte un Dobsonian de 8" pentru observatii live. Am vazut ca ar fi si optiuni incipente de astrofotografie cu el cu adaptor de camera mirorless/dslr, filmat obiectivul si pusa filmarea in softurile alea de stacking, dar ar fi doar dupa ce ma plictisesc sa vad "cu ochiu meu".

Momentan, imi doresc sa fac un upgrade la binoclu si voiam sa intreb daca inca e valabila nesiguranta calitatii pentru Lacerta Explorer. Aproape ca imi vine sa intreb si pe unul din threadurile cu pricina, ca poate n-oi fi singurul care se intreaba. Dar asa macar a trebuit sa-mi fac cont si sa nu raman lurker :)

Am vazut ieri Jupiter + lunile galileene. Erau 3 in plan (2 in stanga planetei, una in dreapta), dar un al 4-lea punct era in alt plan. Am cautat pe internet si cred ca e ceva stea care se intampla sa fie pe acolo, dar era foarte apropiata ca magnitudine cu celelalte(pe binoclul meu ieftin, sh). Daca ma poate lamuri cineva..

Am citit mai mult partea de review-uri de binoclu pana acum, dar as fi interesat si sa merg la un star party in jurul Bucurestiului, sa vad lucruri impresionante. Am vazut Andromeda cu binoclul meu si sunt impresionat (nu de ce vad, ci de povestea din spatele a ce vad). Citesc pe alte threaduri de aici ca va organizati pe facebook, iar eu nu mai am cont, si nici nu mai vreau sa am.. Mai este vreun alt canal alternativ?