-----------------------------------
gpaunescu
20 Sep 2023 09:39


-----------------------------------
Buna dimineata,

Multumesc pentru raspunsul foarte detaliat.

Salut Gabriel

Pe siliconul folosit scrie ''Glass'' si este destinat lipirii sticlei, oglinzilor ...
Siliconul se pune pe centrele placutelor.
Niste opritoare ( un numar anume de saibe , de exemplu), puse in dreptul bordului oglinzii la 120 grade, asigura ca oglinda sa nu preseze tot siliconul dintre spatele ei si placuta ci sa formeze o perna de 3mm grosime.

.

Numai ca sa fiu sigur, distantierele (saibele) stau acolo numai pe timpul uscarii, apoi se indeparteaza, nu-i asa?

Siliconul se pune ca niste picaturi, nu-i asa? Din poza se vede ca sunt destul de mari rondelele de silicon formate.

@Erwin, multumesc pentru completare. Ce inseamna oglinzi subtiri, a mea cred ca are cam 2,5-3cm grosime (cand o sa o mai scot o sa masor exact)?

Am vazut pe undeva, un  sfat ca la oglinda secundara e bine sa mai fie un fir lipit cu epoxi de spatele oglinzii (o picatura) si de suportul oglinzii, in caz sa se gandeste oglinda sa se dezlipeasca si sa nu cada pe cea primara. Nu stiu cat de util e, dar pare de folos (chiar zicea persoana respectiva ca i s-a intamplat sa cada, noroc cu firul)