-----------------------------------
renclod
29 Sep 2023 22:36

Re: Colectie de meteoriti
-----------------------------------
Frumoase exemplare.

@2SKY ar trebui sa citeasca si el si sa inteleaga pana la urma ca meteoritii nu cresc pe toate gardurile.

Multumesc pentru apreciere. 

Inca nu ma compar cu @2SKY, fotografiile postate de domnia sa au mii de vizualizari si multe comentarii...

Personal mi-am reprimat de multe ori impulsul de a posta in acest forum specimene "suspecte" gasite pe coclaurii autohtoni. 

Este foarte dificil sa abandonezi speranta/convingerea ca ai gasit un meteorit, umbli cu el in geanta si lumea din jur habar nu are...

In cazul unor specimene am fost atat de convins ca, ia uite mezosideritul, sau martianul, ca a trebuit sa dau bani pe servicii de analiza (XRF, LIBS, lithogeochemistry) ca sa obtin un argument siintific si sa ies din transa asta. 
Cei pasionatii de cautarea meteoritilor vor empatiza.

Ramane de vazut daca prezentarea unui inceput de colectie de meteoriti (gasiti in Sahara) poate rivaliza, ca interes trezit intr-un forum de astronomie, cu prezentarea unor fotografii artistice cu pietre gasite in tara noastra. As zice ca nu neaparat.

Mai am totusi un meteorit si un alt specimen, deocamdata numai un "suspect", de aratat.