-----------------------------------
Bivanus
01 Oct 2023 16:58


-----------------------------------
Multumesc pentru felicitari ,nu ma feresc sa spun ca daca nu ajungeam fizic aici departe unde am dat pe trei EP-uri si o diagonala noi cat as fi dat in Romania pe doua EP-uri la mana a doua cu siguranta nu le-as fi avut.

@Mircea Pteancu: 100% de acord cu mansonul ! Este cred eu singura buba dar una care m-a facut sa ma gandesc serios sa iau Dlite.Am vorbit mult pe tema asta cu Don , parerea lui a fost ca daca pana acum nu am ochelari si probleme evidente de vedere si m-am inteles bine cu cel de 9mm , sa merg totusi pe Naguri.
@Tudor: Unul din argumentele omului a fost exact ce spui legat de timpul de vizibilitate al unei planete fara miscarea telescopului . Si chestia cu asa numitul 'efect de hublou' a intrat in discutie, exemplul a semanat cu ce spui , si interesant , a clarificat de ce gama Delos care este long eye-relief 72-deg apparent e mai vanduta la ora actuala si decat celebrele Ethos.

Ceea ce m-a impresionat au fost vastele cunostinte tehnice legate nu doar de EPuri de top dar de toate jucarelele de la Zeiss la Made in China, bucuria care o simteai cand discuta de astronomie si echipamente , si aprecierea pentru Miss. Violet careia i-a prezis performante decente in gama de EP-uri 3.5 - 16 mm . Pentru 3.5mm cred ca o sa iau un Barlow mic gen lentila insurubabila 2x de la SvBony sa o combin cu ocularul de 7mm , ar fi 100x , mai mult decat onorabil.