-----------------------------------
hardstyle
07 Noi 2023 18:39


-----------------------------------
Am adus acasă "vechiul" tub de 130 mm să-l mai folosesc până termină Erwin de me&#537;terit la tubul nou. 
Deja era dus la altă casă pentru a mai elibera pu&#539;in loc.
  Am încercat să văd cu căpăcelul distan&#539;ele prezentate în poza lui Mircea,dar mi s-a părut imposibil de a judeca corect din moment ce fiecare mi&#537;care a capului/corpului vedea o alta perspectivă prin gaura. De asta cred că este bun un cheshire lung. 
Am reglat secundara sa fie cat mai concentrică cu ajutorul căpăcelului apoi am pus laserul &#537;i era o diferen&#539;ă cam mare unde ar fi trebuit să fie punctul laser &#537;i unde era el defapt. 
 Iar în legătură cu laserul: l-am testat pe un cuier de baie &#537;i punctul laser stă nemi&#537;cat deci pot spune că laserul este bun. Problema ar fi că pe cuier stă mai bine decât in focuserul telescopului...acolo orice mi&#537;care muta punctul ro&#537;u. Chiar &#537;i cea mai mica atingere a &#537;urubului de blocaj al ocularului. Sa nu mai spun că am doar un singur &#537;urub din acela,unul fiind pierdut.
  Diseară daca îmi permite cerul voi face o mica sesiune. Voi testa pe stea,daca cercurile sunt uniforme. Ultima data erau,când am folosit tot laserul.
Pun &#537;i două poze daca ajută la ceva. Cum se vede reglajul cu căpăcel vs laser.