-----------------------------------
mmarin
26 Noi 2023 02:40


-----------------------------------
Doar de câteva ori am dat peste recenzii negative privind reflectoarele cu destina&#539;ie astro-foto produse de GSO dar cumva mi-au rămas întipărite într-un col&#539; al min&#539;ii &#537;i de fiecare dată când m-am uitat spre unul din ele am avut un sentiment că ceva nu e în regulă. Dar nu mă bucur deloc să văd suspiciunile mele confirmate. 
  Problema cu focuserul de la Sky-watcher pare să fie un alt efect de bumerang al brexitului: OVL, care avea monopol pentru produsele respective pe pia&#539;a UE &#537;i-a închis depozitul din Germania iar firma care le-a luat locul se pare că face tot posibilul să-&#537;i maximizeze profitul. Dacă vrei neapărat un telescop cu focuser &#8222;linear power&#8221; tre' să-l comanzi din UK!
   Probabil că o mască pentru principală o să elimine aurele ciudate din jurul stelelor (de&#537;i mi se pare că văd &#537;i un artefact produs de focuser - dar ăsta e u&#537;or de eliminat). 
   Acum parcă în&#539;eleg mai bine de ce vânzările de apocromate sunt în cre&#537;tere: mai pu&#539;in stress, mai pu&#539;ini bani pentru doctori &#537;i pastile...