-----------------------------------
Space83
23 Dec 2023 14:50


-----------------------------------
Pana la urma l-am trimis inapoi si pe al 2-lea, mi-au returnat banii dupa aproximativ 2 sapatamani. 
Am zis ca nu are rost sa mai incerc un al 3-lea telescop din gama asta, dupa doua experiente ratate, asa ca am comandat un Svbony ED 102/714 mm F7 FPL51 cu 2900 lei inclusiv transport si taxe direct de pe site-ul lor oficial, din China, fiind la reducere in perioada asta de la 600 la 540 $. A ajuns destul de repede in 12 zile. Cu asta am avut mai mult noroc, lentila fiind in state impecabila. Mai trebuie sa imi ajunga doar diagonala sa il pot folosi. 
   Initial nu aveam de gand sa dau mai mult de 1500 lei pe un telescop nou dar dupa doua incercari ratate cu modelul Bresser 102/1000 mm am zis mai bine sa dau un ban in plus decat sa raman suparat cu el cu lentila patata.
  Oricum mi se pare foarte dubios sa primesti doua telescoape din aceasi gama ambele cu lentiala patata... te intrebi oare asa or fi toate ? Si in ce conditii le produc, daca le vand in halul asta... o surpriza foare neplacuta pentru mine din pacate, ma asteptam la mai mult de la compania Bresser.