-----------------------------------
dmtr69
04 Ian 2024 12:57


-----------------------------------
Pasii pe care ii fac in PI:
In faza crearii stivelor (WBPP) sa incarci toate fiesierele necesare (bias, flat, dark, light) si sa iti notezi ce cadru de referinta ai la aliniere, ca sa-l folosesti si la stivele ulterioare (alte culori sau capturi din alte zile ale aceleiasi tinte).
Dupa ce ai facut stivele, pasii care se fac in faza liniara (inainte de "stretch"), sunt putin diferiti in cazul capturilor color fata de cele monocrom (evident ca acestea implica pasi suplimentari). In cazul unei camere color: 
-putin DynamicCrop, daca ai artefacte pe margini in urma stivuirii,
-DBE, numarul de mostre in functie de poza. Eu prefer sa le pun manual. Uneori mai trebuie si Background Neutralization (SPCC are o sectiune si pentru asta).
-Color Calibration. De regula, eu fac Image Solver si apoi SPCC (trebuie sa ai instalate bazele de date Gaia).
-Deconvolutie (cu mastile necesare), daca imaginea intruneste conditiile (undersampled si un SNR bun). Eu folosesc acum numai BlurXterminator.
-Unii fac si reductie de zgomot in faza liniara (TGVDenoise, MLT, MMT, NXT). Eu prefer acum sa o fac in faza neliniara. Doar la capturile monocrom aplic initial Mure Denoise.
Pentru faza neliniara, optiunile de stretch sunt diverse.