-----------------------------------
tuxtm
31 Ian 2024 11:14


-----------------------------------
Multumesc pentru raspunsuri.

Fiind total necunoscator am oarecare reticenta fata de SH-uri, desi stiu ca ar fi sanse sa gasesc ceva mai bun la un pret acceptabil. 
Din pacate, pentru mine, cel putin in viitorul apropiat e exclus sa merg pe la iesiri( din pacate ziua are doar 24 de ore :) ), de aia am si mentionat ca o sa il folosesc in special in curte.

Initial chiar ma gandisem la SkyWatcher Heritage 150/750 Flex, dar inainte de a-mi face cont aici pe forum, am pus o intrebare si pe astroshop, si dl Raul Truta mi-a raspuns ca ar fi de evitat atata timp cat portabilitatea nu este un lucru esential pentru mine, asa ca a iesit din calcule.

Cat despre varianta de la Skywatcher cu F/8, multumesc pentru sugestie, dar tind sa cred ca o sa-mi fie imposibil sa o conving pe nevasta-mea sa investesc (mai ales la inceput) mai mult de 1500 (abia am convins-o cu atat:) ). Si sincer sa fiu, nu vreau nici eu sa investesc mai mult, cel putin pentru primul telescop, macar pana vad ca o sa apuc sa il si folosesc cat de cat. Ca si idee, atunci cand si-a luat fiu'miu refractorul (pentru ca n-am voie sa-l folosesc singur, fara el:) ) mi-am luat si eu un binoclu Bresser 10x50 sa pot iesi si eu singur noaptea pe afara, pe care l-am folosit la inceput 1-2 luni si apoi aproape am uitat de el :).

Ca si concluzie, inteleg ca daca raman la bugetul de max 1500, ar fi bine sa merg pe varianta 150/750, nu?

Cu respect,
tuxtm