-----------------------------------
Mircea Pteancu
12 Feb 2024 00:57


-----------------------------------
Cam la o ora dupa ce a plecat de la mine Erwin, cerul s-a inseninat partial. Suficient ca sa dau o raita prin constelatiile Orion, Gemenii, Auriga, Cnc, Coma Berenices, Perseu cu binoclul Baigish 8x30mm.
Sunt incantat de prestatia binoclului: contrast excelent, imagine clara, rezolutie buna, camp mare. Nu intru in detalii aici.

Intalnirea forumistica cu Erwin nu a avut si o parte observationala, din cauza cerului innorat. 
Dar am stat de vorba si am aflat si am vazut unele din lucrurile deosebite cu care se ocupa acum astronomii de la Observatorul din Bucuresti. Lucruri care dau speranta pentru viitorul astronomiei romanesti.
Am avut placerea de a manui oleaca binoclul Cordonar 8x40mm, mi-a placut cum s-a asezat in maini si usurinta de a privi prin el.
Felicitari lui saiph si lui Cristian ca au colaborat la recuperarea binoclului 8x40mm.  

Si mai ales, multumirile mele lui zoth pentru binoclul excelent si lui Erwin pentru bunavointa deosebita de mi-l aduce si pentru bucuria de a-l avea oaspete.
( De notat ca in timpul discutiei cu Erwin, pe masa s-au aflat tot timpul doua binocluri, uneori trei ... )

Mircea