-----------------------------------
zoth
13 Feb 2024 19:56


-----------------------------------
&#536;i totu&#537;i , cine naiba dă aprox. 6800 euroi pe Nikon-ul ăla ?!

N-am nici cea mai mica idee. Un pret ca asta pentru un 10x50 pe care il mai tii si greu in mana mi se pare de-a dreptul halucinant  :shock: 
Dupa ce mi-am pus aceeasi intrebare ca si tine, mi-a venit in minte inca una, poate mai parsiva decat prima, oare cu cat s-ar vinde un asa binoclu pe piata SH de la noi? Banuiesc ca un pret care ar trece de 400-500 lei ar fi considerat total inacceptabil  :lol:  :lol: 

Si totusi uitandu-ma la conformatia interna am avut cateva bucurii marunte, am descoperit un obiectiv simplu dublet spatiat in locul acelui modern dublet cu lentila suplimentara mobila de focus care induce vrand nevrand culoare laterala chiar si in sistemele ED, un sistem de prisme Abbe Konig (nu Abbe King cum este numit in link) cu doar 4 reflexii interne in loc de 6 ca la sistemele Schmidt Pecan si posibil doar 2 treceri aer sticla daca prismele sunt lipite, ceea ce ar surclasa la transmisie chiar un sistem Porro.
Am mai descoperit dupa sistemul prismatic acel field flattener, intalnit si la Meade Masterclass ED si la Fujinon FMTR sx unde face o treaba excelenta, precum si un ocular nu foarte complex dar bine elaborat si cu lentila de ochi concava, foarte prietenoasa cu ochiul.
Sunt convins ca toate aceste maruntisuri formeaza un sistem optic foarte bun, as zice imbatabil.