-----------------------------------
Mar.lcl
13 Feb 2024 20:51

Achizitie luneta terestra si binoclu
-----------------------------------
Salutare,
         Fiind primul post vreau sa va marturisesc ca imi pare rau ca nu am descoperit acest forum inainte sa imi fi cumparat telescopul. Cu toate acestea ma bucur ca l-am descoperit inainte sa imi cumpar binoclul deoarece eram chitit pe un upclose g2 10x50 de la celestron si se pare ca as fi facut din nou o achizitie gresita. 
    1.    Citind mai multe topicuri am  marit bugetul alocat si am descoperit ca cel mai recomandat binoclu in jurul a 100 EUR ar fi un  Lacerta explorer. Nu stiu ce sa aleg intre 8x45 &#537;i 10x50. avand in vedere ca doresc sa achizitionez si o luneta terestra ma gandesc ca as putea merge pe 8x45 datorita FOV-ului mai mare;dar oare se preteaza un 8x si pentru astronomie? De asemenea in riview-ul lui Dorin Angelescu de pe telescop-expert am vazut ca este si o diferenta de aberatie pe margini intre 8x &#537;i 10x (20-25% la 10x si pana in 20% pe 8x).
   2. Imi doresc sa achizitionez si o luneta terestra pe care sa o folosesc atat terestru de pe varfurile traseelor noastre montane dar si la observatii astronomice. M-am oprit asupra a doua modele [url=ttps://www.bresser.de/en/Sport-Optics/Spotting-Scopes/BRESSER-Corvette-20-60x80-Waterproof.html]Bresser Corvette 20-60x80  si [url=https://telescop-expert.ro/luneta-terestra-lacerta-20-60x80-a-45-grade_133052] Lacerta 20-60x80. Din ce am vazut din specificatii Bresser-ul ar avea FOV-ul mai mare, in rest nu pot sa imi dau seama care ar fi mai ok sau daca vreo unul dintre ele este ok ori sunt doar jucarii ca Celestron-ul pe care era sa il achizitionez. 
         Inca nu sunt convins 100% de achizitia acestei lunete terestre. As putea cara &#537;i un trepied si un binoclu, dar nu am vazut nimic decent in bugetul meu cu o asemenea putere. Bugetul pentru aceste doua achizitii este de 1200-1300 lei(cat sper sa scot din vanzarea telescopului actual) plus ~100 EUR.

Multumesc pentru ajutor si bine v-am gasit,