-----------------------------------
gpaunescu
15 Feb 2024 10:04


-----------------------------------
Cum e APM-ul? Sunt binocluri ok?

APM-urile sunt binocluri bune; eu am unul, care nu e ED, dar are foarte putin cromatism.
Are si o claritate superba, pana aproape de marginea obiectivelor. Luna se vede superb, chiar daca se remarca cromatismul pe margine (e foarte mic).
Daca cauti pe acest site, la review-uri, o sa gasesti review la APM 10x50 ED, la 25xx110, cel putin (cred ca mai sunt si la alte modele).

Probabil ar trebui sa spun mai multe despre cele de mai sus. 
....
Dar o mare problema exista la mine (....nu neaparat banii la suma asta, desi ma doare si voi manca mai putin!) ----  nu am avut si nu am tinut niciodata vreunul care se regleaza independent pe fiecare ocular. Imi imaginez ca e foarte lent si incomod. 
...
.

Cele cu reglaj independent se folosesc putin diferit fata de cele cu reglaj central.
La reglajul central, e nevoie de ajustari mai dese in functie de distanta.
La reglajul independent, reglajul facut pe un obiect, la distanta, se pastreaza pe o gama mult mai mare de distante diferite. Are nevoie de ajustari mult mai rar. 
Binoclurile cu reglaj independent, nu se recomanda, pentru birding si alte activitati unde e nevoie de ajustari dese pt a vedea detaliile. La astronomie, in schimb,  sunt superbe.