-----------------------------------
Cristian Kata
16 Feb 2024 21:50


-----------------------------------
Nu ma surprinde deloc si nu cred ca a fost un binoclu cu defecte de fabricatie, aberatiile cromatice nu apar de la ceea ce am putea include la defecte, rezolu&#539;ia la fel, daca era vb de altceva (probleme mecanice, imposibilitatea de a face clarul pe un tub, zone de neclar asimetrice, etc..) era altceva. Nemul&#539;umirea lui Cristi trebuie inteleasa intr-un anumit context, obligatoriu, altfel...putem discuta inca cateva pagini in care unii sa fie pro si altii contra. In momentul in care ai niste titani ai binoclurilor cum e cazul lui Cristi, ai deja formata in creier o imagine foarte buna la care te raportezi, la care te astepti, doar ca Steiner nu e nici pe departe comparabil cu "jucariile" lui Cristi, indiferent daca are oculare cat China si corp din ...ce o fi,  el ramane tot Steiner. Deci binoclul nu intruneste cerintele unui persoane, dar pentru alta persoana el poate fie ceva extraordinar. Acum repet un pic ce am mai spus, cand am luat Conquest am zis ca e "beton", intre timp "betonul" a devenit mai moale :), daca cineva mi-ar fi zis atunci ca nu ii place Conquest...sigur nu l-as fi aprobat, acum am alta parere, cu toate acestea Conquest este un binoclu foarte bun, doar ca pretentiile mele au crescut cand am vazut ca se poate mai bine, chiar mult mai bine. As imparti binoclurile in doua categorii iar a doua categorie in doua sub categorii: prima categorie e cea a binoclurilor slabe/proaste si care sunt relativ ieftine, a doua categorie e cea a binoclurilor bune. Binoclurile bune pot sa imi placa unele iar altele sa nu imi placa din diverse motive, raport calitate/pret, anumite cerinte subiective/obiective etc, dar ele raman binocluri bune. Cand ai ceva foarte bun....devine foarte foarte greu sa afli ceva mai bun chiar la sume mari.