-----------------------------------
Cristian Kata
17 Feb 2024 21:29


-----------------------------------
Daniel, iti spun o povestioara si apoi zi tu daca nu prea se aseamana: A fost un moment in care m-am decis sa iau un Delta Extrem 10x50, asta dupa ce am vazut review-ul lui Dbird si chiar am vb cu el despre acest binoclu, stii povestea...am scris atunci suparat foc, toti mi-au spus ca am luat un binoclu cu probleme, un rebut si ca de fapt Delta Extrem este total altfel. In fine, am zis ca nu ma mai risc inca odata, eram foarte dezamagit de zona de clar in special plus altele, dar nu stiu sa fi avut aberatii cromatice. Dupa un timp am testat inca un Delta Extrem in magazin, era la fel...am zis pas. Totusi ma gandeam sa imi incerc norocul cumparand binoclul de pe un site foarte cunoscut, intre primele doua la noi in tara, am sunat si i-am avertizat ca am mai luat unu de pe alt site si ce probleme avea, apoi ca sa ma asigur ca o sa verifice binoclul le-am spus despre Dbird care a luat de la ei si e foarte multumit, raspunsul lor a fost clarificator pt mine: toate binoclurile Delta Extrem dupa anii 2017-2018 sunt cu probleme si ca nu o sa mai gasesc nou ca al lui Dbird, stiau exact de problemele semnalate de mine, deci era clar ca ce a scris Dbird in review era adevarat la acel moment, dupa care toata seria a fost o panarama. Dupa mai bine de un an, am incercat din nou Delta Extrem in magazin, de data asta avea deja serie unica pe corp (celelalte nu aveau, nici a lui Dbird) am zis "asta e, sunt verificate acum, sigur e alta treaba", si asa a si fost, alta treaba, avea niste aberatii cromatice de paraca iti tinea cineva laserul in ochi, groaznic, mult mai rau decat cele deja probate, asa ca am pus punct la ce inseamna Delta Extrem. In concluzie eu cred ca binoclul pe care tu l-ai testat era ok, dar sunt convins ca daca acum iei altul o sa primesti ce a primit si CristiB, odata lansati pe piata unii producatori isi bat joc de clieti. Am vazut si alte mizerii facute de Steiner, cred ca doar mizerii se pot numi, le-am vazut la interior nu la exterior, la exterior erau "blindate" la interior aveau prisme in suporti de plastic, de unica folosinta, fara reglaje la prisme, lipte pe pozitie direct pe colimator, binoclu de peste 1500 lei, mi se pare bataie de joc, un "rahat" frumos impachetat.  Poate o sa pun si eu mana vreodata pe un Steiner bun, pana acum nu s-a intamplat.