-----------------------------------
vlad00
28 Mar 2024 11:42


-----------------------------------
O sa iasa razboi.

Nu are de ce fiindca vorbim de ceva subiectiv, nu obiectiv. Nu de corect sau incorect, nu de problema sau neproblema, nu e nevoie de comitet. Va respect munca si ma bucur de orice poza cu spatiu. 

Fiecare isi motiveaza prelucrarile cum vrea, daca vrea.
Suntem in asentiment. Impresia mea e ca eu as vrea sa prelucrez mai putin, exploram daca mai exista si altii.

van Gogh cand a pictat The Starry Night a procedat corect, rezultatul este natural? Trebuia sa picteze stele asa cum le vedea? Daca toti ar poza sau picta stelele asa cum arata ar fi o plictiseala maxima, ca ele arata cam la fel in fiecare noapte si de miliarde de ani.
Interesanta comparatie. Ca si astrofotograf, te vezi mai apropiat de un pictor postimpresionist sau de un fotograf natura/wildlife?

 Citat: pare ca se pierde legatura cu cum arata obiectul natural.
Dece ar fi asta o problema? 

Inca o data, cred ca ai inteles gresit tonul postarii si nu e nici o problema, vorbim de preferinte personale. Pot motiva preferinta mea personala: creeaza asteptari ne-realiste. Toata viata am vazut poze cu aurora boreala in care artisti au expus la greu si au tras si de rosu si de albastru sa dea frumos, dar in persoana e cu totul altceva. Si in domeniul astro, toti incepatorii pe vizual trebuie luati cu asterix, stai ca nu e cum ai vazut la hubble, e o ceata gri.