-----------------------------------
IOAN MARINESCU
31 Mar 2024 12:57

Reparatii si curatare binocluri
-----------------------------------
Salutare la toata lumea prezenta pe forum!
  Doresc sa stiu daca este cinva sau cunoasteti pe cineva care poate sa demonteze un ocular de binoclu.
  Am un binoclu mare (luat de pe net fara garantie si drept de returnare) 30X80 care arata bine si pare 
 bine colimat dar are o pata neagra pe interiorul ocularului drept(cel cu dioptriiile).Trebuie desfacut 
 ocularul(poate nu este nevoie de demontat lentilele) si curatata pata(profenita de la praf sau ciuperca).
  Campul ocularului fiind foarte mic pata deranjeaza foarte mult. 
  Mentionez ca locuiesc in Bucuresti si anul trecut l-am cunoscut pe Tudor(nume de utilizator pe forum) 
 acasa la el in Giulesti cu ocazia vanzarii unui telescop. N mai am numarul sau de telefon dar poate il are 
 altcineva(stiu ca se pricepe la binocluri si poate cunoaste si pe altcineva).
  Daca cunosteti pe cineva in Bucuresti sau mai aprope  care se pricepe sa desfaca un binoclu va rog sa 
 ma ajutati! Nu cred ca varianta cuIOR este valabila deoarece ei nu mai produc binocluri si nu mai au 
 service desi au instrumente speciale si aparat de colimat(multi dintre cei care au lucrat la IOR s-au pensionat si nu au unelte acasa iar daca nu ai o relatie actuala nu ai nici o sansa). Deci speranta mea este tot in categoria amatorilor pasionati.