-----------------------------------
tudor
02 Apr 2024 15:23


-----------------------------------
Daca sunt intr-o situatie neprevazuta si vad ceva interesant la mare distanta de fotografiat, si nu am alta solutie fotografica (teleobiectiv de focala foarte mare) atunci folosesc fara nici o remuscare binoclul chiar si cu telefonul mobil. Si pot iesi poze foarte bune atat artistic cat si tehnic. Am facut si eu astfel de poze si voi mai face cand n-am alta solutie! Deci aici sunt de acord! Dar ce vreau sa subliniez este ca indiferent ca fotografia respectiva are valoare artistica si tehnica, aceasta nu spune mai nimic despre performantele binoclului in modul vizual (cu exceptia compararii AFOVului intre doua binocluri diferite, unde fotografia prin binoclu este foarte elocventa). Deci suntem liberi si chiar se pot face poze fantastice la ocularele unui binoclu sau spottingscop, dar ideea pe care o sustin este de alta natura: cand unica mea intentie este doar sa prezint performanta optica a unui binoclu, fotografiile de test facute cu binoclul pus in fata unui aparat foto, nu sunt revelante cu privire la performantele binoclului respectiv in modul vizual.