-----------------------------------
sorin georgescu
02 Apr 2024 20:22


-----------------------------------
toate telefoanele, subliniez, toate, fac foto de rahat. Dar evident, depinde la ce nivel discutam. Ca poate vine vreunul aici pe forumul asta si ridica in slavi binoclul de la Lidl de 80 lei si atunci o sa simtiti pe pielea voastra cum e! :D 
"Discutia" (care nu e o discutie, sunt doua linii paralele, doua lumi care vorbesc doua limbi diferite) ar fi daca inteleg eu bine, ca s-ar putea face comparatie intre binocluri prin pozele facute la ocular. Am scris (evident, in zadar, nu are cine sa inteleaga) unica foto cat de cat relevanta ar fi doar un senzor digital montat direct la ocular (la distanta potrivita) asa cum exista camere digitale cu senzor montat la telescoape. Aia e foto. Restul, adica pusul telefonului la ocular e joaca de copil. Urez succes celui care alege sau judeca sau isi face pareri despre ceea ce se posteaza pe net filmat sau pozat cu telefoane! 

Dar este uman si firesc, acele filmulete si foto sunt mult mai interesante decat trancaneala unuia cu binoclul in mana care 15 minute iti povesteste toate alea, de obicei marketing platit. Dar e o capcana deoarece iti poti face pareri complet gresite si poti face alegeri proaste bazate pe asa ceva. Pana la urma tot pe baza de relatari ale cuiva (binevoitor) care se pricepe in domeniu se pot face alegerile bune.

Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu am nimic impotriva sa va pozati ocularele cu ce telefon vreti. E haios, chiar si eu am pozat si trimis pe "uatzap" din entuziasm. Dar pozele alea nu spun chiar nimic despre calitatea reala a binoclului si chiar a lunetei (unde exista si dispozitiv de prins telefon la ocular sau chiar de prins aparatul foto). 

In unele cazuri se mai poate intelege (ghici) cate ceva din astfel de poze si filme, chiar si eu am vizionat si cautat pe net cand mi-am ales lunetele..... Dar cand le-am si avut..... a fost alta situatie, nu degeaba am returnat doua ca sa o gasesc pe a treia si cel mai bun indiciu nu au fost pozele si filmele prin lunete ci.... pretul.... (ca "ieftin si bun" nu exista oricat am dori noi asta --- desi scump si prost exista din plin!.... mai ales intr-o lume care "alege" pe net......adica fix ceea ce discutam aici....).