-----------------------------------
Erwin
16 Apr 2024 10:54

Lacerta Premium Flat Field 10.5 mm
-----------------------------------
Am luat acest ocular de curiozitate, spre a-l folosi la festivaluri &#537;i alte ac&#539;iuni cu publicul, pentru a menaja ocularele de top din trusă. Mai am un Lacerta Magellan de 12mm care are calitate uimitor de bună pentru un ocular relativ ieftin. Seria Magellan nu se mai fabrică, dar consider că actuala serie Premium Flat Field este superioară, după ce am aruncat o privire prin acest 10.5mm. 

Pentru testarea ocularelor folosesc de obicei o lunetă terestră de ochire de 60mm care are optică excep&#539;ională. Cum cerul a fost înourat am făcut testele pe obiecte terestre, blocuri &#537;i becuri aflate la 1-3 Km distan&#539;ă. Câmpul de 60 de grade este lipsit de distorsiuni &#537;i abera&#539;ii a&#537;adar prima impresie a fost o surpriză plăcută. 

Ocularul este prevăzut cu o cupă de cauciuc moale foarte confortabilă, se poate plia pentru purtătorii de ochelari, eye relief-ul este generos. Capacele de cauciuc sunt moi &#537;i protejează foarte bine împotriva prafului. Ocularul vine în cutie din carton cu spumă în interior &#537;i lavetă din microfibră. Pre&#539;ul de 250 lei este convenabil, se pot face u&#537;or perechi pentru binoviewer sau binoclu. 

Urmează să-l testez cu mai multe instrumente din dotare, pe timp de noapte &#537;i voi reveni cu detalii.