-----------------------------------
Palabog
12 Mai 2024 11:39

Am nevoie de un sfat pentru achizitionarea telescop portabil
-----------------------------------
Salutare, acum cativa ani am achizitionat primul meu telescop, un skywatcher dobson cu diametrul de 200mm. Am reusit sa vad cu el destul de multe obiecte ceresti, in special planetele, dar ma nemultumeste un aspect si anume marimea si greutatea telescopului. 

Telescopul este imens si destul de greu, chiar daca oamenii poate spun altceva. Eu locuiesc in Bucuresti, dar vin in orasul natal Campina (aprox o ora) unde am si telescopul. 

As fi vrut sa caut ceva putin mai portabil, ceva cu un trepied ce poate fi strans si sa incapa usor intr-un portbagaj sau carat in mana. As vrea la un moment dat sa fac trecerea si spre astrofotografie, am un dslr canon eos 700D ce ma gandeam ca poate fi folosit desi banuiesc ca o camera dedicata este mereu mai buna.

Am nevoie de cateva indrumari:
1. Exista un model de telescop cu trepied cat de cat portabil ce este decent atat pentru astro foto cat si pentru observatii? Ca buget nici nu stiu cat sa zic, as vrea sa stiu in ce bugete s-ar incadra cerintele mele.
2. Ce alte accesorii ar fi necesare ca sa fac usor trecerea spre astrofoto? Evident un trepied motorizat este un must (mi-am facut unul din doua motoare pas cu pas si un trepied destul de vechi pentru licenta, dar nu este prea exact si m-ar ajuta unul cumparat pentru a invata astrofoto).
3. Cu cat as putea sa vand telescopul meu actual? Nu sunt familiar cu cat de bine isi pastreaza valoarea un telescop.
4. Inca imi este destul de greu sa ma orientez pe cer in observatiile mele si sa gasesc constelatii si nebuloase. Ar ajuta sa imi iau si un binoclu pentru observatii?