-----------------------------------
Gogu
15 Mai 2024 09:45

Re: Binoclu Lidl Auriol 10x50
-----------------------------------
Materialelul din care e facut binoclul, evident, este plastic (cred ca 100%). Lentilele sunt curate, nu se vede niciun tratament pe ele, desi pe cutie zice ca sunt multicoated.

S-ar putea totusi corpul sa fie totusi metalic, si cu putin noroc si bratele de la oculare. Pe cutie scrie 'fully coated'. Ceva 'coating' pare sa existe, tenta alastruie, dar probabil este doar pe suprafetele exterioare, adica multa lumina parazita pe timp de zi. Focuserul este clasic, daca-i faci un pic de rodaj, poa' sa mearga mai fin, macar o vreme.

Ar trebui verificata colimarea, cat de cat, mai ales pentru copil, sa nu-si forteze ochii inca in formare.

Probabil cand o sa-l scape copilul pe jos si o sa crape, o sa aflu daca are si alte materiale in afara de acel plastic.

Colimarea pare ok, am testat cat m-am priceput, conform postului facut de Zoth. Copilul inca nu stie sa focalizeze si oricum nu se uita mai mult de 5-10 secunde prin el...cel putin momentan. 
In viitor o sa-i iau un bino mai mic (fizic) si cu o distanta minima intrapupilara suficient de mica pentru el.