-----------------------------------
Daniel Simion
16 Mai 2024 18:21


-----------------------------------
Un anunt postat relativ recent in sectiunea vanzari mi-a nascut o dilema legata de binoclurile din seria FMT. Daniel spune in acel anunt ca e vorba de un model nou al clasicului FMTR cu o terminatie noua SX2.

Pe site-ul de unde l-am cumparat (teleskopy) asa era trecut cand l-am comandat, FMTR-SX2, in certificatul de garantie scrie la mai multe modele FMTR-SX2, dar culmea nu si la 10x50(acum am verificat) dar si eu cred ca este o chestiune de marketing. Eu am mai avut Fujinon 10x50 si m-am uitat prin 3 incluzandu-l pe al meu. Primul model pe care l-am avut avea un coating predominant verde si genera unele reflexii in prezenta luminilor puternice aflate in imediata apropiere a campului vizual. Cel de al doilea era la fel cu un coating predominant verde. Acesta pe care il am acum are un coating verzui dar si cu mult albastru-bleu, iar comparandu-l cu cel verde mi se pare o imbunatatire, cea mai vizibila fiind la gestionarea reflexiilor. Astea sunt motivele pentru care mi s-a parut justa metionarea de SX2 in corpul si titlul anuntului, dar cred ca induce cumva in eroare asa voi incerca sa modific.