-----------------------------------
dragos.n
29 Mar 2008 06:09


-----------------------------------
Nu stiu daca subiectul mai este urmarit, dar pt ca a venit vorba de dinozauri, (eu am 50, ...de ani ) as vrea sa va spun propria mea experienta apropo de subiect.  dupa ce am inceput si eu prin 2000 , 2001 sa fac o lunetica dintr-un teleobiectiv foto si oculare din piese de la microscoape si de la ap. foto smena si lomo in 2005 am facut rost de 1300 de euro cu care sa imi cumpar un telescop. Mai mult de jumatate s-au dus pe ore la internetcafe-uri, (si in ploiesti sunt mult mai ieftine orele decat in Bucuresti) pe descarcarea materialelor si pe imprimarea lor.   Am cumparat cartile de optica ale lui Dodoc. tot ce am mai gasit prin anticariate, revistele Sky&T, Ciel&E, Astronomy. In final am cumparat oglinzi la mana a doua si am facut telescopul care a fost la vanzare din decembrie si de care, spre norocul meu, nu s-a interesat nimeni, pt ca romanii nu au incredere in obiecte ''homemade''. Si eu am acum 15 oculare plossl si wide-uri chinezesti pe care, exceptand vreo doua, le-as da pe toate pt 3 Baader Hyp daca as gasi asa ceva.
   In concluzie: acest site ar trebui sa aiba sub scroll-ul de titlu link-uri la un ghid pt cumpararea de instrumente, la un scurta introducere in optica, si de ce nu la un material despre optica telescopului (slava domnului,vad ca sunt aici oameni f. buni cunoscatori in domeniu). Si poate ca in timp strangeti suficient material sa faceti o carte. Nu stiu daca ar publica-o cineva, dar cine stie printr-un efort comun... prin colaborarea mai multor astrocluburi. Nevoie de asa ceva este.
   Si inca ceva. Vara trecuta am intalnit pe litoral multi oameni interesati de astronomie si care nu stiau ca exista acest site.