-----------------------------------
Ovidiu M. 
30 Mar 2008 11:35

Vand binoclu Pentax 10x50 XCF!
-----------------------------------
Acest tip de binoclu se preteaza atat pentru observatii terestre cat si astronomice.

  In ce priveste observatiile terestre pot spune ca ofera o claritate foarte buna, senzatie 3D (doar observand veti intelege) si pe cat percepe ochiul meu neformat, aberatii cromatice minimale.

 In ce priveste observatiile astronomice  am observat din oras urmatoarele:Pleiadele,Galaxia Andromeda, Nebuloasa Orion (chiar se vede nebulozitate), Double Cluster in Perseus, Open Clustere mai multe (cele din preajma planetei Marte (M36 pana la M39 pare-mi-se); dintr-o locatie fara poluare luminoasa am vazut galaxia companion a Andromedei, M110 si "cred" ca am vazut si Triangulum (era o galaxie cu siguranta) si multe altele numai ca eu nu prea stiam ce sunt :oops: .

 Cu acest binoclu se castiga aproximativ 4-5 magnitudini ceea ce inseamna ca dintr-o locatie de oras cu cer de 3-4 mag, poti vedea tot atatea stele prin binoclu cate ai vedea cu ochiul liber pe cele mai bune ceruri (7-8 mag). Eu cu siguranta am vazut din Buzau stele de mag 8-8.5.

 Pretul este de 250 de lei fara niciun fel de negociere, si binoclul se ridica doar din Buzau.