-----------------------------------
truemartian
30 Mar 2008 16:14


-----------------------------------
Zircon, doar cu ocularul erector in focuser nu vad nimic sau daca vad ceva.....nu inteleg nimic. astazi am iesit iar cu instrumentul la teste terestre. ocularele sunt bunicele, lentila barlow de 2x isi face si ea datoria. dar nu gasesc intrebuintarea ocularului erector(era sa zic erectil :oops: ). se foloseste impreuna cu vreun ocular?  
Alta nelamurire: vad imaginea corect sus-jos, dar imi da stanga in dreapta si dreapta in stanga. asa e normal?
 cautatorul imi da imaginea invers pe ambele axe si asta ma calca pe lentile atunci cand vreau sa caut o stea.se poate face ceva pentru corectare?
   Alta treaba. Cine e dispus sa-mi trimita o poza (jpeg)cu o zona a cerului in care sa se afle si o stea, planeta, galaxie,gaura rosie sau neagra,pitica, sau uriasa, sau un alt sistem solar, sa mi-o incercuiasca pe poza sa ma uit si eu la ea. Ca la cate am incercat, nu vad altceva decat o luminita langa care , depinde de caz, mai apare alta care nu o vad cu ochiul naked(probabil o alta stea mult mai mica sau mai indepartata,sau.....am eu luminite pe creier?)La luna sa ma uit o sa-mi spuneti multi.....am asteptat-o aseara ca pe o fata mare.Am stat ca un sinistrat pe bloc in asteptarea ei vreo doua ore si nu a venit fata. mi-o fi tras teapa si a luat-o pe alta parte,sau am gresit eu ora? Precizez ca era vreo 21:15 (ora Italiei)cand mi-am strans catrafusele si am plecat.