-----------------------------------
aquilla
06 Iun 2024 13:12


-----------------------------------
Neata,

Adrian sau Adi cum doresti, este numele meu.
Fiind incepator am multe intrebari precum un copil ce a primit o jucarie noua (nu ca nu ar fi acelasi lucru si acum).
Pana sa dau de acest forum, inspiratia mea erau filmuletele de pe youtube, unde imi explica oamenii diverse.
Asa am aflat cum se calculeaza puterea de marire, distanta focala o impart la mm ocularului si ca barlow x2 practic dubleaza rezultatul.
Asa am aflat si ca nu e bine sa ii faci op daca zgaitorul nu suporta. de exemplu la apertura mea de 102, maximul recomandat este de dublu lui, adica 204x...tot ce ar fi dupa, as vedea in ceata.
Nu am asteptari sa vad precum hubble si webb (am specificat ca mi-au placut anumite materii prin scoala si faculta de chimie) deci cam stiu cum e cu calculele si anumite legi ale fizicii. Fiind pasionat si de documentare despre orice inclusv despre univers si tot ce este extraterestru (adica in afara de Terra).
Zgaitorul este un refractar 102/660 (fiind incepator am optat sa nu iau newtonian din cauza colimatiei).
https://www.skywatcher.ro/telescop-nexstar-slt/802-telescop-nexstar-102slt-celestron.html
mai exact.
Am achizitionat si un set de filtre (diverse culor 7 la numar si unul lunar), o lentila Barlow X-Cel LX 2X Celestron si Ocular Zoom 8-24mm Celestron. De asemenea am luat si o geanta de transport ca sa nu ma car mereu cu cutia lui originala.

intrebam de oglinda, deoarece tot pe youtube a inteles ca vine cu una stoc de are procentajul de redare mai scazut fata de una mai acatarii ce are 99%.

Pana mai invat diverse chestii, am zis sa am si sistem goto.

Si abia astept sa il inaugurez.