-----------------------------------
Mircea Pteancu
06 Iun 2024 20:49


-----------------------------------
sorin georgescu

Departe de mine gandul de a face ''propaganda'' ocularelor zoom. Dimpotriva, ma bucur ca ai gasit combinatia optima de oculare fixe care te multumeste.

Nu am afirmat nicaieri si niciodata ca zoom-urile sunt ocularele ''sfarsitului de lume'', ca dupa ele nu mai este posibil decat potopul.
Am explicat insa de ce gasesc utile ocularele zoom, cand si unde, sa nu te superi daca n-am sa repet acum pentru tine. Daca n-ai citit prima data, nu o vei face nici daca scriu a doua oara.
Tu ai explicat de ce nu le gasesti nici un fel de utilitate, am luat nota si nu este nevoie ca in viitor sa repeti. 

Topicul este dedicat celor care indraznesc totusi sa fie interesati de ocularele zoom, de modul lor de folosire si la ce fel de observatii sunt potrivite. 
De la  participantii la discutie, eu vreau sa invat, sa aflu mai multe, nu sa ma repezesc sa-mi spun opinia.

(Ai procedat cam ca si Stanescu atunci cand cineva observa cerul printr-un binoclu mai mic ca al sau sau care mareste numai de 8x sau 10x si indrazneste sa scrie asta pe forum ...
Cred ca nu este corect sa procedezi asa. Sa-ti dau un exemplu personal: nu fac astrofoto, nu ma intereseaza deloc si nu  ma voi ocupa vreodata cu asa ceva. In cei 16 ani de cand sunt insa pe forum nu vei gasi nici macar o singura postare in care eu sa fi scris asa ceva in sectiunile de astrofoto. De ce ? Pentru ca este clar ca sunt foarte multi pe care-i intereseaza. Deoarece pe mine nu ma intereseaza ... ''nu ma bag'' acolo. Iti sugerez sa faci la fel.)

Sa ma anunti totusi cand vei reusi sa vezi M101, din oras, cu orice fel de ocular. Mai ales cu acele minunate oculare fixe pe care le ai.

Mircea