-----------------------------------
Cristian Kata
10 Iun 2024 19:56


-----------------------------------
Salut Tavi! La mine a ajuns pentru reparatie, a avut bratul care leaga ocularul de reglajul central rupt pe un tub iar pe celalalt fisurat, in plus avea fungus si era decolimat. Binoclul a fost achizitionat cu multi ani in urma, asa mi-a spus proprietarul, eu am vazut ca acest model a aparut un pic dupa anul 2000, deci e vechi bine. Din pacate aceste binocluri sunt bine impachetate in cauciuc incat lumea nici nu banuieste ce se afla sub cauciu, si nu e vorba doar de o firma...doua, sunt multi. Cine se pune sa desfaca ocularul? Nimeni, mai ales ca iti trebuie o unealta speciala, o tubulara cu doua urechiuse ca la Trinovid..., iar partile ocuparului erau si lipite nu doar infiletate. Te asigur ca erau si a tale la fel, nu as fi banuit vreodata ca poate exista asa ceva sub armura frumos scrisa cu auriu, nu. Am ajuns bataia de joc a unor producatori, de multe ori unii posesori se simt lezati cand apare cate un review prost in cazul in care au si ei acelasi produs, dar nu trebuie sa fie asa, lumea trebuie sa stie pe ce da o caruta de bani, exact cum si eu am dat pe anumite panarame la care am facut apoi retur. Deci eu am desfacut ocularul pentru a rotunji stop fieldul care e in ocular in spate la lentila de camp...ciudat, acum e rotund fara probleme, avea defect din turnare, normal ca era tot plastic.... Treaba cu multumit sau nu de un binoclu este super extra relativa :).