-----------------------------------
Doru Dragan
03 Apr 2008 12:21


-----------------------------------
Hai sa incep eu ca sunt un fel de punte de legatura :) In primul rand imi exprim inca odata parerea de rau pentru faptul ca Mircea Pteancu a luat decizia de a ne parasi. E un tip cu o minte "inginereasca" preocupat de multa vreme de astronomie si aportul lui ar fi fost sigur interesant. Dar ... asta e! Dispozitivul cu pricina e foarte interesant. Binoclurile sunt niste instrumente de observatie prea putin bagate in seama fata de avantajele pe care le au (portabilitate, camp mare). Pe de alta parte trepiedele sunt o solutie pentru stabilitate dar trebuie sa recunoastem ca "dispozitivul" prezentat de Mircea e foarte ingenios, simplu, usor de facut si transportat ... ce mai ... are o gramada de avantaje. Cum ar putea fi scurtat? Nu cred ca e o problema de fizica superioara :) Prin marirea greutatii din spate astfel incat sa se compenseze lipsa lungimii. Interesant este ca spre deosebire de trepied, acest "dispozitiv" se misca impreuna cu utilizatorul, ceea ce e un plus :) Asteptam si alte pareri mai autorizate.