-----------------------------------
Cristian Kata
06 Iul 2024 23:14


-----------------------------------
Nici nu te astepta sa gasesti vreo carte despre colimare, mai mult, lumea crede ca nu se poate recolima un binoclu decat in fabrica, lucru fals. Alinierea conditionata chiar nu e greu sa faci, cu conditia sa studiezi un pic, minim, dar sa faci colimare.... :), e cale lunga, trebuie sa stii exact nu numai absolut toate miscarile prismelor si efectul asupra axelor optice, dar trebuie sa stii si cum sa verifici deviatia axei optice fata de axa mecanica, deci....pana nu stii "unde cauta" axele optice....sanse zero. E o pasiune si asta, sa faci tot felul de teste, incercari, lasere :), etc etc, e palpitant, sa crezi ca ai descoperit colimarea iar apoi sa iti dai seama ca ceva inca nu e ok, apoi....intr-un final sa descoperi "America" :)))), dar sa nu mai fie fascinant pt ca un lucru care devine rutina nu prea mai are farmec :). Deci nu va dati batuti, experimentele astea au farmecul lor, nu stiu ce nu am testat de pe YouTube si Google, iar acum imi vine sa rad cand imi dau seama ce povesti pt copii sunt pe acolo.