-----------------------------------
Emil
06 Apr 2008 18:12

M1, Flame Nebula si M101 cu Nova CCD 1602E
-----------------------------------
Salut prieteni,
dupa trecerea pe ora de vara (si pierderea ferestrei de seara pentru fotografie) m-am pus si am adunat la un loc tot ce am cu M1 (Crab Nebula).
Stackarea am facut-o in DeepSkyStacker (care spre enorma mea placere incepand cu ultima versiune are si optiune de indepartare a efectului de bloooooommmmmm  :D ) sunt 10 imagini fiecare de 300 secunde iar dupa stacare am mai facut o usoare prelucrare in PS CS3.
A doua imagine este Flame Nebula 2x120 secunde respectiv 12x240 secunde aceeasi procedura ca si in cazul M1-ului. 
Cea de a 3-a imagine este M101  cu urmatoarele caracteristici
6x300 secunde, 5x600 secunde, 1x1200 secunde timp total 2 ore si 35 minute. Aceeasi procedura ca si in cazurile precedente. Din nefericire (din cauza lenii) nu am avut un dark pentru expunerea de 1200 secunde asa ca am niste pixeli nebuni pe aici pe colo.
La M101 si Flame Nebula se observa o iluminare neuniforma a fundalului deoarece:
M101: in zona acestui obiect am o poluare luminoasa puternica datorata unei scoli,
Flame Nebula: in partea din stanga se gaseste o stea foarte stralucitoare care produce aceasta iluminare. De fapt bloom-ul camerei este atat de puternic incat se intinde pe toata inaltimea chipului.
Numai bine
Emil