-----------------------------------
jimao22
25 Iul 2024 21:51

Montura EQ6 SynScan
-----------------------------------
Vand montura EQ6 SynScan.
Montura a stat in observator din 2012 si pana acum, cu 2 exceptii - cand am fost in tabara de la Lisa in 2013 si 2014. Este reglata perfect, are vaselina cu litiu la angrenaje si este modata la transmisie cu curele dintate, fapt care i-a scazut jocurile si zgomotul in functionare foarte mult.
Este completa - capul monturii, trepied (momentan este la birou la mine dar o sa il aduc saptamana ce vine), telecomanda. In plus, in pret intra si un adaptor RJ45 la USB pentru controlul monturii prin computer (la mine asa a mers mereu - telecomanda am folosit-o un pic la inceputuri).
Pentru cine vrea sa foloseasca neaparat telecomanda, trebuie renuntat la transmisia cu curele dintate. Lucrul acesta este usor de facut (il fac eu) intrucat am pastrat angrenajele initiale. 
Pozele sunt facute cu ea inca pe pilon. Acum este demontata de acolo.

Pret - 3500 lei.

Transportul il suporta cumparatorul. Livrarea o pot face eu in Ploiesti / Bucuresti / imprejurimi, fara costuri suplimentare.

90% din pozele astrofoto facute de mine si postate pe forum sau pe blogul meu (din semnatura) sunt facute cu montura asta.