-----------------------------------
Emil
06 Apr 2008 20:30


-----------------------------------
Multam de urari,
pot sa spun cu mana pe telescop  :D  ca de cand am Nova incep sa obtin rezultate.
Acum pentru cei care poseda monturi EQ6 cu sau fara Pro sau chiar si alte monturi si folosesc pentru ghidaj PHD sunt curios ce setari folosesc. Am observat la destul de multe fotografii o intarziere sau poate este o supracorectie care duce la obtinerea de stele prelungite. Banuiesc ca totul se rezuma la agresivitatea corectiei. De asemenea interesant este faptul ca atunci cand setez functia de memorare a miscarilor de ghidaj obtin rezultate mai proaste ca atunci cand aceasta functie este setata pe valoarea implicita de 10%.
Acum in afara topicului, observ pe ansamblu o crestere a calitatii imaginilor obtinute de catre membrii forumului si acest lucru chiar ma bucura, si sper ca intr-un an sa observ si o crestere a calitatii hardware-ului utilizat. Stiu din proprie experienta ce inseamna sa lupti cu o montura subdimensionata iar acest lucru chiar este frustrant. 
Si inca ceva, ma bate gandul sa imi schimb telescopul folosit pentru ghidaj (acum folosesc o luneta 70/700)  si am gasit
http://www.teleskop-service.de/Astro/Mak/mak.htm#DSMak150
are cineva experienta cu acest instrument?
Pentru mine este interesant pentru ca la focala de 1800 mm as putea trece la fotografii de detaliu ale unor obiecte ceresti (folosind in acest caz newtonul de 254 pentru ghidaj). Ce calitati fotografice are instrumentul iar aici ma refer la erori optice in special si daca vignieteaza sau nu un chip de dimensiunile Kodak-ului 1602 sau 1603 (au aceasi dimensiune daca nu ma insel).
La final va multumesc inca o data
Numai bine
Emil