-----------------------------------
FlorinT
05 Aug 2024 15:08


-----------------------------------
1. apreciez disponibilitatea ta de a continua, de&#537;i te arătasei destul de ofensat...
2. o să am răbdare  &#537;i o să rumeg ceea ce am la dispozi&#539;ie să citesc, dar când închei cu vacan&#539;a, &#537;i asra dacă, până la urmă ceea ce postezi va veni &#537;i cu ceva util pentru "pasionatul care caută o metodă reală de colimare acasă" (la o primă vedere eu văd deocamdată acolo este aparatură de fabrică care, presupun că nu este la îndemâna utilizatorului amator, dar răbdător o să stau &#537;i o să citesc în continuare, poate vine &#537;i cu ceea ce caut: metoda aplicabilă, relativ u&#537;or cu dispozitive realizabile acasă ori achizi&#539;ionabile, accesibile.) 
3. Când simt că persoana cu care discut eschivează răspunsurile tran&#537;ante &#537;i la obiect, retragerea sau încheierea discu&#539;iei este o alegere firească &#537;i în&#539;eleaptă după părerea mea. O să rămân însă în expectativă, deci eventual o să tac până la final când e loc de tras concluzii.


Repet, cerin&#539;a care (am observat eu) că a determinat iscarea acestei polemici... Solu&#539;ii practice de colimare.
Iar dacă am intervenit este &#537;i fiindcă subiectul ei mă interesează, a&#537;teptam eventualele solu&#539;ii... dintre acelea realizabile &#537;i aplicabile. Intretinerea unei polemici fără con&#539;inut nu are sens pentru mine.

Dacă manualul acesta aduce doar ceva no&#539;iuni interesante legat de cum este colimarea în teorie sau in fabrică, foarte bine, dar precizezi că doar a&#537;a ceva vrei să postezi. Ori dacă, mai mult, lucrurile teoretice expuse din acel manual &#537;tii că vor progresa, va produce date, idei sau concluzii care să sugereze &#537;i ceva idei practice pentru noi, atunci precizezi de la început că răspunsul a&#537;teptat necesită pu&#539;ină răbdare.

Până aici, aparent cel pu&#539;in, informa&#539;iile din manual nu oferă ceva concret vizavi de subiectul polemicii de mai sus.

Până una alta... colimatoarele precum cel din desen nu sunt cumva ustensile de fabrică? Iar acelea nu cumva sunt dedicate doar construc&#539;iei unui model anume? Deci, intreb: manualul acesta nu cumva prezintă doar cum sunt realizate collimările în condi&#539;ii de fabrică?